Fenomenul Emil Lassaria by Bogdan Ciuclaru

luni, 15 noiembrie 2010

|

Intro – Povestea e simpla si are o morala pe masura: In anii 95-96, radioul local era in faza lui incipienta. Pasionatii de muzica si de radio in special fierbeau insa de mult in suc propriu si-aveau preocupari din ce in ce mai “vizibile” prin care isi etalau atasamentul fata de puterea unui emitator. Unii s-apucau de facut muzica prin beciuri de bloc si garaje iar alti fabricau pe genuchi “tranzistoare”…Sa spui ceva prin muzica sau la microfon insemna sa te-arunci naiv in vise, sa-ti construiesti o cariera sau insemna sa faci pasul riscant catre un drum al pierzaniei intr-o zona inca neexplorata…Cine a vrut sa ajunga “la vedere” a trebuit de multe ori sa aleaga intre compromisuri si reprize constante de munca si iar munca.
Lectie de perseverenta cu un DJ in loc de profesor! Suna bine!!! Nu doar pentru elevii ce sunt acum pe bancile scolii ci si pentru cei care sunt ceva mai in varsta si sunt inscrisi de mult la “scoala vietii”…
***
Se numeste Emil si-si spune Emil Lassaria. Ii place muzica, face muzica si s-a inventat si reinventat pentru a-si pune munca in lumina, in boxele din cluburi si-n cele de-acasa de la tine…Poate ca “produsul final” nu e genul tau de muzica preferat dar e bine sa ai la indemana un exemplu despre, sa-i zicem, reusita desi stiu ca lui “Miluk” nu-i plac deloc cuvintele mari.
Acum asculta AICI si citeste, mai departe:
Ce insemna ca ii place muzica? A reusit, la varsta copilariei, sa puna pe picioare un radio de mica putere si sa anime o localitate de langa Targoviste cu muzica de pe casete, sa faca spoturi si anunturi pentru administratia locala si sa se joace de omul respunsabil in/cu urechile unei comunitati locale. Asta se intampla insa demult. Apoi l-a prins moda anilor 90 cand, urechea muzicala si inclinatiile in zona artistica plus mirajul afirmarii erau argumente pentru o “trupa”si, fireste, pretext de afisare prin scene de discoteci si alte locatii in care se tineau celebrele baluri ale bobocilor. A lucrat in studiouri si-ulterior a ajuns in radio. Emisiunea “picatura de folclor” este un reper greu de imaginat pentru un tanar care acum face muzica de club. A facut-o pentru a obliga directiunea sa-si tina promisiunea in legatura cu introducerea in grila a unei emisiuni de house. A meritat…Au urmat emisiuni “de seara”, memorabile pentru anii de inceput ai radioului local in zona judetului Dambovita. Acum as fi spus ca a ajuns la maturitate insa asa ceva greu se-ntampla cu cineva pasionat de radio. Dupa cateva seturi de jingles-uri, dupa sute de spoturi publicitare produse, dupa mix-urile de seara, dupa emisiuni pe toate intervalele orare la radio si chiar dupa o experienta de voice pentru buletine de stiri la Tv, Miluk vrea sa-si canalizeze atentia asupra proiectului Lassaria.

Pe Lassaria il gasesti in club Escape din Targoviste, il wwwezi (daca dai search pe google) “bine vazut” pe forumuri de specialitate, il tragi de pe odc sau, mai nou, il auzi la posturi de nisa (Deea, One) aruncand in aer productii proprii.( Mama mea e florareasa, Baietii si fetele, Balada etc) El este omul pe care l-am vazut la 7 dimineata in productie incercand o line melodica pentru un jingle de radio si seara tarziu, tot in radio pentru a face un mix “de-ti rupe capul”.

Emil Lassaria este astazi pe unul din primele locuri in topul meu cu oameni care si-au castigat succesul…si pentru ca-mi place, sincer, sa aud intodeauna vesti bune de la fostii mei colegi ii urez “o intrare in forta” pe piata muzicala din Romania si suficienta putere de munca pentru a-si duce la final planurile.
Si uite ca blogmeaway a pariat bine…lucrurile se misca!

0 comentarii:

wibiya widget

Fotografia mea
Care vrei sa facem schimb de banere add la flo3in3l_94
Deejay Florinel. Un produs Blogger.

Recent Posts

Friends!

FilmVazut.info OnMusique | OnMusique.info Radio Whisper | RadioWhisper.com
High Quality Underground Music
Beat Guide
 

Site Care Le Urmaresc

wibiya widget

Dolor